Вик от душата на Ричард Гиър: „Никой от нас няма да се измъкне оттук жив…“

Ричард-Гиър

Ричард Гиър не е лишен от вниманието на феновете. Той е обичан целия свят и няма нужда от ненужна реклама. Но негова публикация във фейсбук предизвика цяла буря от емоции.

Предлагаме на вашето внимание превода на това прекрасно писмо. В него всяка дума е пропита с искреност и дълбок смисъл.

„Майката на един от моите приятели през цялото време водеше здравословен начин на живот. Предпочиташе само здравословна храна, не пиеше и не пушеше, спортуваше и се страхуваше да се появи на слънце без защитен крем.

Тя постоянно се консултираше с диетолози и физиотерапевти, като стриктно спазваше техните предписания. Можем да кажем, че беше леко обсебена от здравето си.

Сега тя е на 76 години и е диагностицирана с рак на кожата, както и рак на костния мозък. В допълнение, жената има остеопороза в тежък стадий…

Бащата на мой приятел не се отказваше нищо. Никога не е спортувал и обичаше да си похапва до насита, намазвайки бекона директно с масло. Можеше да си позволи да пие и да се пече на плажа, докато кожата започне да се лющи.

Може да се каже, че през целия си живот той плюеше на съветите на лекарите и живееше така, както му харесваше. Днес той е на 81 години и лекарите казват, че има здраве, на което младите хора завиждат.

Колкото и да се опитвате, никога не можете да се скриете от вътрешната си отрова. Рано или късно тя ще ви достигне. Както каза неизлечимо болната майка на моя приятел: „Ако знаех как ще свърши животът ми, никога нямаше да слушам лекарите, а щях да живея за собственото си удоволствие.“

Това е животът и никой от нас няма да излезе жив оттук. Така че не се отнасяйте към себе си като към нещо второстепенно. Докато има време, трябва да живеете за свое удоволствие. Защото утре може да е твърде късно.

Затова правете каквото искате. Яжте вкусно, изгаряйте на слънже, не се колебайте да бъдете мързеливи. Бъдете глупави и странни, но бъдете себе си. В крайна сметка за всичко останало просто няма време!“

В тези простички думи е скрит наистина дълбок смисъл.

Advertisement
Фейсбук коментари