В света няма по-съвършена любов от тази на бабите към внуците

баба-и-внук

Бабината любов не знае граници или рамки. Тя създава приказно и неповторимо детство за внуците си. И на децата им е толкова хубаво с нея.

Китайците смятат любовта на бабата за най-високата степен на чувства на настойник към дете. И наистина младите и заети родители невинаги успяват да обръщат на детето толкова внимание и топлина, колкото опитната и мъдра баба. Тя обича внуците си повече от всичко на света и постоянно се моли за тях.

Жената се преражда, когато стане майка, но това не е всичко. Вторият повратен момент за нея е когато в ръцете й поставят мъничкото бебе  на нейното дете – внук или внучка. В този момент тя се посвещава на това новородено и така до края на дните си.

Жената вижда своето продължение през поколение и това е прекрасно чувство. Съвременните баби не оказват натиск върху децата си и просто им дават съвети от собствения си опит.

Баба е мъдър съветник за детето. На нея е по-лесно да й поверите тайните си, защото тя няма да се скара, а само ще ви прегърне и ще се опита да обясни всичко. Тя винаги е на страната на внуците си, дори и въпреки понякога неразумните действия на децата.

Бабите са пазителките на рода. Затова и децата са толкова привлечени от този източник на топлина и любов.

Advertisement
Фейсбук коментари