Тя е само на 8, но вече е преживяла 52 химиотерапии и е победила рака

Тя-е-само-на-8,-но-вече-е-преживяла-52-химиотерапии-и-е-победила-рака

Има истории, които си заслужават да бъдат разказани просто защото са пример за борба и воля. Делфина е само на 8 години, но вече е преминала през 52 химиотерапии, стотици изследвания, интервенции и консултации. В крайна сметка това малко момиче воин победило рака, съобщава Diariouno.

Делфина имала неходжкинов лимфом на Беркит, който прогресирал много бързо. Наложило се да мине през толкова много анализи, че развила имунитет към болката: „В началото ме беше страх, но после привикнах към лекарите, към инжекциите, вече не плача, когато ми взимат кръв“ – признава малкото момиченце.

Майра, майката на момичето, обяснява, че й се е налагало да си тръгва от работа, за да има възможност да съпровожда Делфина по време на лечението й и че успяла да поркеи разходите за лечението си с помощта на „Фонд Флексър“, посветен на подкрепата на децата с онкологични заболявания.

В крайна сметка на 19 юли Майра и Делфина обявили, че болестта отстъпила. „Аз победих рака“ – пише на плаката в ръцете на момичето. И тази фотография станала вайръл в социалните мрежи.

аз-победих-рака
elonce

„Нямах възможност да направя такъв плакат какъвто исках! В разгара на щастието усещам, че съм на седмото небе“ – казва майката на детето – Искам да благодаря на всички лекари. Вие й помогнахте да победите и ние ви дължим живота й“.

Майката посветила няколко думи и на своята малка и смела дъщеря:

„Моя дъщеричке, моя красива, мила и храбра Делфи! Ти беше истинска героиня. Силна като никой! Благодаря, благодаря и голямо благодаря! Нямам повече думи, дори не зная какво да кажа. Много ти благодаря!“

Сега Делфина започва пътя към своето оздравяване: „Това не значи, че Делфина вече няма да се върне в болницата. Ще се осъществява контрол всеки месец, както и преди. Диетата си остава както преди, грижите са същите акто и досега, само без химиотерапия“ – разкрива майка й.

„Ще продължаваме да се молим на Бог за Делфина, знаем, че има вероятност болестта да се върне и това ще бъде най-лошото, което може да се случи с нас. Затова искам да ви помоля да споменавате Делфи в молитвите си, за да може ракът наистина да ни остави на мира. Благодаря на всички от цялото си сърце“.

Advertisement
Фейсбук коментари