Това момиче, което страдало от реалната болест на Бенджамин Бътън, си отишло на 15 години

Това момиче, което страдало от реалната болест на Бенджамин Бътън, си отишло на 15 години

Адалия Роуз Уилямс документирала живота си и хвърлила светлина върху това как е живяла с хроничното състояние на прогерия, което я карало да остарява по-бързо

Намиращата се в Тексас ютуберка Адалия Роуз Уилямс, която била диагностицирана като бебе със синдром на прогерия на Хътчинсън-Гилфорд, починала на 15-годишна възраст.

Синдромът на прогерия на Хътчинсън-Гилфорд – известен също като болестта на „Бенджамин Бътън“ – е фатален. Това е генетично състояние на детство с черти, наподобяващи преждевременно стареене. ТДетската прогерия е по-известна като болест на Бенджамин Бътън (наречена на филма с Брад Пит, в който неговият герой от старец се превръща в дете).

„На 12 януари 2022 г. в 19 ч. Адалия Роуз Уилямс си отиде от този свят. Тя влезе в него тихо и тихо си отиде, но животът й беше повече от това. Тя докосна МИЛИОНИ хора и остави най-големия отпечатък във всеки, който я познава. Вече не изпитва болка и сега танцува на всичката музика, която обича.

Наистина ми се иска това да не е реалността, но за съжаление е така. Искаме да благодарим на всички, които я обичаха и подкрепяха. Благодаря на всички нейни лекари и медицински сестри, които работиха ГОДИНИ, за да я поддържат здрава. Сега семейството би искало да скърби за тази огромна загуба насаме“, се казва в публикацията.

Смята се, че заболяването засяга само един на осем милиона по света.

Момичето е било известен ютубър. Тя документирала живота си и хвърлила светлина върху това как е живяла с хроничното заболяване. Progeria Research Foundation казва, че в момента около 400 деца по света живеят с болестта.

Уилямс започна да качва видеоклипове в YouTube през 2012 г. С времето тя събрала 2,9 милиона абонати. Освен актуализации за здравето си, Уилямс също публикувала уроци за грим, танци и скечове с участието на други членове на семейството й.

Advertisement
Фейсбук коментари