Той загубил зрението си заради грешка, която всички допускаме!

Той загубил зрението си заради грешка, която всички допускаме!

39-годишният Грьошен отбелязва, че лявото му око е било особено раздразнено, докато е работил до късно през предходния месец. Помислил си, че това са просто алергии.

Грьошен съобщи, че когато се събудил на следващия ден, забелязал, че окото му е „някак замъглено“ и че зрението му било размазано.

От очния институт  Синсинати разбрал, че има инфекция, причинена от бактерията Pseudomonas в окото му. Според мъжа инфекцията вероятно се е „инкубирала“ заради контактните му лещи.

Били му предписани антибиотици и те успели да го отърват от инфекцията; но вече бил получил язва на роговицата и белегът, който бактериите оставили след себе си, го накарал да ослепее с едното око.

„Това е същото като да виждаш през парче стъкло, което е непрозрачно. Вашата роговица става донякъде ерозирана в резултат на заболяването“, добавя острадалият. „Белегът, който се образува в резултат на инфекцията, ще ви затрудни да виждате, когато инфекцията изчезне.“

Той добавя, че специалистите, които е посетил, са го уведомили, че за да си върне зрението, най-вероятно ще се наложи трансплантация на роговица. Времето за възстановяване при тази процедура е приблизително една година.

Грьошен, който притежава и управлява компания за реставрации, базирана на дизайн, заяви, че в момента изостава с всичките си работни задачи и в резултат на това не може да се отдаде на почивка.

Оказва се, че още  през 2013 г. Американската академия по офталмология предупредила че „носенето през нощта, независимо от вида на контактните лещи, увеличава честотата на инфекция на роговицата“.

Лекарят, който се грижи за пострадалия,  д-р Уилям Фокнър, съветва че не е добра идея да носите контактни лещи, докато спите.

Еднократните контактни лещи за ежедневно носене са най-безопасният вариант за всеки, който носи очила или контактни лещи.

Advertisement
Фейсбук коментари