Момче на 5 години извадило сестра си през горящия прозорец и се върнало да спаси кучето

момче пожар, момче герой

Децата ни учат на ценни уроци ежедневно, тъй като те са невинни, чисти души, готови да спасят света във всеки даден момент. Петгодишно момче от окръг Бартоу, Джорджия, е най-новият герой, който стопли сърцата на хората по света.

Смелият Ноа Уудс спасил цялото си семейство от електрически пожар в дома им! Той успял да измъкне седем души от къщата им, а невероятният му спасителен акт му донесъл и награда.

Когато възникнал пожарът, поради електрическа неизправност, семейството било заспало. Ноа спял в една стая с 2-годишната си сестра Лили и когато забелязал пламъците и дима, веднага я извел през прозореца.

Никой не знае как всъщност е успял да го направи. Върнал се вътре, за да спаси кучето си, излязъл и повикал чичо си, който живее в съседство, за да потърси помощ. Заедно те алармирали останалите хора вътре.

Малкият Ноа успял да спаси и всички останали хора в къщата иникой не загинал. Той предотвратил голяма трагедия. Сестра му получила леки изгаряния на крака, но иначе била добре.

Ной и още четирима членове на семейството били лекувани от вдишване на дим и леки изгаряния. Докато преди мечтаел да стане супергерой, сега Ноа иска да бъде полицай.

Шефът на пожарната Дуейн Джеймисън обяснил, че това, което е направило това дете, е „доста необикновено“. Малкият герой бил награден с наградата за спасяването на семейството си и бил определен за почетен пожарникар на специално събитие.

Той получил и своя собствена лъскава пожарникарска каска и значка.

Дядото на Ной, Дейвид Уудс, пише в публикация:

„По Божията милост всичките девет наши близки успяха да се измъкнат от дома ни. Ако не беше Ноа, днес можеше да не сме тук. “

Надяваме се, че този супергерой и сестра му ще получат хубав покрив над главите си скоро!

Advertisement
Фейсбук коментари