Тези сестри албиноси са родени през 12 години и покоряват всички с външността си

Тези сестри албиноси са родени през 12 години и покоряват всички с външността си

Албинизмът, както е известно, е генетично наследствено заболяване, което се характеризира с липса на меланин, в резултат на което кожата и косата губят цвета си и стават напълно бели.

Според статистиката вероятността човек да се роди с това заболяване във всяка страна е различна. Тези цифри могат да варират. В някои страни се ражда 1 дете на 3 000, а в други – 1 дете на 20 000. Природата и гените са непредвидими!

Невероятна ситуация се случила в най-обикновеното семейство от Казахстан. Противно на всички статистики в семейството си имат две деца албиноси, които са родени с 12 години разлика! Сестрите се казват Асел и Камила Калаганови.

сестри-албиноси

Голямото момиче е на 15 години, а най-малкото е само на 2 години. Трябва също да се отбележи, че Калаганови имат още едно дете – син. За разлика от сестрите си, момчето не страда от албинизъм.

албиноси

По-голямата сестра поддържа страница в Instagram, където споделя нови снимки и видеоклипове със своите абонати. Хиляди последователи следят живота на тийнейджърката. Просто погледнете тази уникална красота, създадена от самата природа!

момиче-албинос

Advertisement
Фейсбук коментари