Тази жена има мъж, годеник и 2 гаджета. И всички те си живеят щастливо заедно

Тази жена има мъж, годеник и 2 гаджета. И всички те си живеят щастливо заедно

Това е историята на Мери Кръмптън.

Тя е жена, която започва да изследва своята сексуалност на много зряла възраст, едва на 29 години. По-късно открива, че е привлечена най-вече от идеята за полиаморни връзки – тоест да бъде във връзки с повече от един партньор.

Полигамията всъщност е нещо, което отдавна съществува в човешката цивилизация. Много хора вероятно са много запознати с идеята за полигамията в днешнп време. Полиаморията обаче е различна и не е толкова известна. Всъщност за нея не се знаело нищо в поп културата до около 90-те години на миналия век.

Полиаморията се определя като желание за интимни отношения с повече от един човек. Това обаче не е същото като да изневерите на партньора си. Хората в полиаморни връзки винаги ще бъдат откровени за това кои са, какво харесват и как искат да се осъществяват връзките им. Те никога не крият намеренията си и винаги са ясни относно предпочитанията си.

полигамия

Ако не сте убедени, че този вид взаимоотношения  действително могат да съществуват в съвременното общество, тогава трябва да продължите да четете. Историята на Мери Кръмптън ще ви накара да размислите.

Мери е нормално момиче, което се омъжило само за един мъж. Но тя случайно е сгодена и за друг мъж. Освен това има още две гаджета. Тя казва, че е започнала да изследва своята сексуалност едва когато е била на 29 и тази зряла възраст й е позволила да има по-отворено съзнание за това какви наистина трябва да бъдат взаимоотношенията.

Тя споделя: „Бях отгледана в доста традиционен дом. Имах гаджета и бях моногамна. Не ми е минавало през ума да имам повече от един партньор. На 20 години се омъжих и се установих в Чорлтън с пълно намерение да бъда със съпруга си цял живот.“

Това се случва често с хора, на които им е забранено да нарушават ограниченията, породени от моногамни разбирания в по-млада възраст.

Обществото има начин да диктува „нормите“ по начин, който е войнствен и да отлъчва онези, които не споделят непременно същия вид философия. Всеки, който се откъсва от традиционните норми, винаги е изложен на риск да бъде отхвърлен и осмиван.

Кръмптън също признава: „Понякога имах чувства към други хора, но се чувствах виновна за това и просто го приех като знак, че не обичам достатъчно съпруга си. Когато бракът не се получи, срещнах друг и започнах моногамна връзка с него.“

И така, как точно тя преминала от тази ситуация в полиаморна?

Често оставате изолирани и самотни, когато подходите нетрадиционни в нещо толкова сериозно като любовта и отношенията. Но Мери не позволила това да я спре да се примири с това как се чувства наистина. „Идеята, че обичането на повече от един човек може да не ме направи ужасно човешко същество, ми хрумна едва когато в кръчма се сблъсках с човек, който имаше повече от един партньор“, казва тя.

„Никога преди не се бях сблъсквала с това или с термина „полиамория“, което означава „повече от една любов“. Бях доста шокирана и любопитна как стоят нещата при тях“.

Когато се запознала с този нов човек, по това време вече била с партньора си. И за нейно облекчение той случайно се заинтересувал  от практиката на полиаморията. Но Кръмптън и партньорът й решили да не нарушават моногамната си връзка. Само няколко години след това Кръмптън изложила идеята с партньора си.

Тя му казала, че иска да опитат да бъдат в отворена връзка един с друг. Той също бил съгласен с това и всъщност двамата си намерили по още един партньор. И точно тогава Кръмптън сякаш се родила наново. Тя не можела да се нарадва и наисти на новото си положение.

Тя казва: „Веднага се заех с това. Имах приятел, с когото вече бях близка и това приятелство се превърна много естествено в нещо повече. Моят партньор е имал подобно преживяване с негов приятел. Това беше откритие за мен. Бързо осъзнах, че съм бил „настроена“ по този начин вероятно през целия си живот – да обичам повече от един човек сега ми се струва най-естественото нещо на света и не мога да си представя да бъда по друг начин.

Сега тя вече не е с човека, с когото първо е изследвала полиаморията. В момента тя е омъжена за Тим и има и годеник. Освен това тя има връзка и с други двама мъже.

Advertisement
Фейсбук коментари