Сурогатна свекърва износила собствения си внук заради сина си и жена му

Сурогатна-свекърва-износила-собствения-си-внук-заради-сина-си-и-жена-му

Американка станала сурогатна майка за собствения си син, чиято жена не може да износи бебе, пише Mommyish.

29-годишната Кайла Джонс от щата Арканзас и нейният мъж Коди много искали да имат дете , но проблемите със здравето на жената не позволявали това да стане. На 17 години тя претърпяла частична хистеректомия (отстраняване на матката).

Изход от положението бил намерен: семейството решило да потърси сурогатна майка.

„Яйчниците ми не бяха отстранение, заатова биологически все още може да има деца, но не съм способна да износя бебето самостоятелно – споделя Кайла – Точно затова с мъжа ни ни беше нужна сурогатна майка“.

Двойката дълго време се опитвала да намери подходящ кандидат, но неуспешно. Тогава те решили да потърсят някой от близкия си кръг хора.

„С мъжа ми се оженихме през 2012 година, за това време ссвекървата ми винаги се шегуваше, че е готова да стане наш сурогат“ – обяснява Кайла.

„След като няколко от нашите сурогатни варианти не сработиха, започнахме да се отнасяме по-сериозно към предложението на моята свекърва“.

Майката на Коди, 50-годишната Пети, минала всички необходими изследвания, които показали, че тя е готова да износи бебето. Но от първите опити не се получило нищо.

„Бяхме разбити, но решихме да пробваме още веднъж. През май 2017 година разбрахме, че сме бременни!“ – спомня си Кайла.

баба-родила-внука-си
Creating Baby Jones/facebook.com

След 7 месеца с помощта на цезарово сечение на бял свят се появява момченцето Крос Алън Джонс. 

„Бях поразена от това внезапно чудо“ – споделя новоизпечената майка. – Да роди с помощта на сурогатното майчинство не било никак лесно за Пати… но това, че той е тук, оправдава всички трудности“.

Пати, която износила детето на своя син, понесла бременността и раждането отлично.

Кайла и Коди, по техните думи, са безкрайно благодарни на цялото си семейство, което финансово и емоционално ги подкрепяло.

щастливо-семейство-с-бебе
Creating Baby Jones/facebook.com

Хората, които четат за тази щастлива, но доста необичайна история, реагират по различен начин. Едни се радват за младите, други недоумяват.

„В по-голямата си част нашата история предизвика бурна реакция. Някои хора смятат това за странно, но ако разберат до края целия този процес, то вече няма да им изглежда толкова странно“ – отбелязва Кайла.

Младите родители признават, че са искали да имат много деца, но, отчитайки предишния опит, не са убедени, че са готови да повторят всичко това.

А вие как се отнасяте към тази история?

Advertisement
Фейсбук коментари