След това откритие учен повярвал в Бог и слага християнски кръст на врата си

След това откритие учен повярвал в Бог и слага християнски кръст на врата си
Източник: Pixabay

Когато заклетият атеист, руският виден учен и математик Иван Панин се обърнал към Бога християните се радвали. Било радостно събитие, че друг човек приел вярата, тръгнал по истинския път. В същото време подобно събитие укрепва околните във вярата.

Важното е да вярваме. Също като Иван Панин, който направи удивително откритие, потвърждаващо математически съществуването на Бог. Въпреки че на пръв поглед математиката е тази, която най-трудно оправдава вярата в нашия Господ. Иван Панин, въпреки атеизма, който проповядвал много дълго време, успял.

Иван Николаевич обърнал внимание на математическите закономерности в Светото писание. И тези фини изчисления се обясняват само с наличието на един-единствен план при написването на цялата Книга на книгите.

Никакви случайности: всичко е ясно и първоначално планирано. Това откритие подтикнало агностика Панин да дойде при Бог и да започне да носи кръст като символ на този път.

Ученият успял да види кода, заложен от Създателя при създаването на Библията. Следователно Библията не може да принадлежи на перото на човек, нито на колектив от автори.

Математикът започнал своето изследване на оригиналните текстове на Библията: Стария завет на иврит, Новият – на гръцки. В тях Иван Николаевич открива седмицата, която авторът е кодирал във всяка дума.

Това може да не е просто препратка към числото 7. Като например броя на дните, в които светът е бил създаден: 6 дни плюс 1, за да благословите Своето творение. Общо 7. Това е броят на думите, буквите в първата старозаветна фраза и т.н.

Числото 7 в Новия завет е шифровано по подобен начин: броят на думите, буквите, поотделно гласните и съгласните, съществителните имена и в мъжки, и в женски род… Цялата Библия е изградена на този принцип. Абсолютно всичко. Няма никакви изключения.

Удивително е, че когато се опитате да направите някаква промяна, цялата тази система се срива. Тази крехкост на Библията подчертава силата на нейния автор.

Като се има предвид математическото мислене, ние разбираме, че Иван Николаевич незабавно заличава случайността при създаването на този тексс. Тя, въз основа на теорията на вероятностите, е просто равно на 0.

Определено Библията е резултат от висш замисъл. Има един Създател на тази книга, въпреки че е писана 1600 години с кратко прекъсване преди Новия завет. Следователно изпълнението на общата идея от възможно множество от автори клони към безкрайна сложност.

Откритието накарало Иван Панин да продължил да работи в тази посока. В продължение на дълги 50 години той изучавал Библията и прилагал математическите му познания и това не му позволило да се усъмни в съществуването на Бог. Въпреки че какво има за съмнение?

Advertisement
Фейсбук коментари