Силна молитва към Бог, когато не ви върви в живота

Силна молитва към Бог, когато не ви върви в живота
Източник: Pexels

Известна поговорка гласи, че най-мрачното време настъпва точно преди зазоряване. С такова мото се живее много по-лесно, но характерът на всеки от нас е различен. Докато някои носят тежък товар на плещите си с години, други се пречупват при първата трудност. И двамата обаче еднакво се нуждаят от морална подкрепа и възможност да говорят за чувствата си.

В трудни ситуации вярващите се обръщат към Бог. Молитвата е вид терапия, защото човек може искрено да излее душата си, без да се страхува от осъждане. Обшуването с Бог и светите застъпници успокоява, настройва на положителна вълна и вдъхва надежда за най-доброто. Има дори специални текстове, които помагат за мобилизиране на силите дори при най-екстремни условия.

На кого и как да се молим, ако в живота настъпят мрачни времена

Можете да се обърнете към Господ, Богородица, вашия ангел-пазител, светеца, в чиято чест сте кръстени, или към Божиите светии. Препоръчително е да имате икона на този, към когото ще бъде адресирана вашата молба.

Помнете, че не можете да желаете зло на други хора или да изисквате разрешаване на проблеми по начини, които противоречат на заповедите на християнството. Помолете да станете по-силни, по-издръжливи, с чест да издържите изпитанията, които са ви се паднали, и истинската подкрепа на Висшите сили няма да ви накара да чакате.

Много силна молитва, даваща сили

По-долу е даден текстът на една от основните чудотворни молитви, отправени към Господ. В тези думи има огромна сила. Прочетете ги в моменти на отчаяние и веднага ще почувствате облекчение. Молитвата към Господ ще помогне да се преодолеят всякакви житейски несгоди и с достойнство да излезете победител от трудна ситуация.

Да възкръсне Бог и да се разпръснат Неговите врагове! Нека бягат от лицето Му всички, които Го ненавиждат. Както изчезва димът, тъй и те да изчезнат. Както се топи восъкът от огъня, тъй да погинат и бесовете пред лицето на ония, които обичат Бога, осеняват себе си с кръстното знамение и във веселие говорят. Радвай се, пречестни, и животворящи Кръсте Господен, който прогонваш бесовете със силата на разпънатия на тебе наш Господ, Иисус Христос, Който слезе в ада, унищожи силата на дявола и ни дарува Своя честен Кръст, за прогонване на всеки враг и противник. О, пречестний и животворящий Кръсте Господен! Помагай ми със света Дева Богородица и с всички светии во веки. Амин.
Огради ме, Господи, със силата на честния и животворящ Твой Кръст и ме запази от всяко зло. Амин.
Облекчи, отпусни, прости, Боже, прегрешенията ни, които сме извършили волно и неволно, с дума и с дело, съзнателно и несъзнателно, денем и нощем, с ум и с помисъл: всичко нам прости, като Благ и Човеколюбец. Амин.
Advertisement
Фейсбук коментари