Щом мъжът разбрал, че и третото дете е с увреждане, ги напуснал. Как живее майката днес?

Щом мъжът разбрал, че и третото дете е с увреждане, ги напуснал. Как живее майка на 3 деца с увреждания днес?

През 2006 г. Оксана Давлетова родила близнаци. По това време тя била само на 20 години. Момичето забременяло чрез изкуствено осеменяване. По време на предварителния преглед специалистите не разкрили никакви патологии.

Всичко било наред, но на 27 седмица Оксана започнала да получава контракции. Лекарите смятали, че децата няма да оцелеят, затова, за да спасят майката, решили да направят цезарово сечение.

Но децата се оказали истински бойци, така че Кирил и Семьон оцелели. Момчетата обаче прекарали прекалено дълго без вода и развили вътрематочна пневмония, а заедно с това и други заболявания.

Лекарите направили всичко, за да гарантират, че децата ще оцелеят, но ги диагностицирали с церебрална парализа и глухота. Родителите направили всичко за синовете си, но не успели да ги спасят от увреждане.

майка деца с увреждания

Оксана и съпругът й не спрели да искат да си родят трето дете. Тя убедила съпруга си да осиновият момиче от сиропиталище, но двойката решила да направи още едно изкуствено осеменяване.

Този път жената била наблюдаване от много лекари, за да се подсигурят нещата. И през пролетта на 2016 г. Оксана отново преживяла шок. Третият син, Марк, е диагностициран с агенезия на мозолистото тяло. Това означавало, че при момчето двете полукълба на мозъка работят самостоятелно.

По това време между съпрузите вече имали обтегнати отношения и Оксана осъзнала, че третото дете с увреждания ще бъде последната капка. Когато Оксана била изписана от болницата, съпругът й и нещата му вече не били в апартамента.

деца-с-увреждания

Двойката се развела спокойно, без да прави скандали. Отначало било много трудно за Оксана, така че нямали време да мисли за случилото се, главата й била заета с грижите за децата.

Днес Марк вече е на 5 години и той също има церебрална парализа. Оксана живее от обезщетения, а също така и грижовни хора й помагат. Освен това Оксана има блог в Инстаграм, около 20 хиляди души са се абонирали за него.

В края на 2020 г. Оксана и децата й станаха участник в новогодишната програма „Мъжко женско“. Там се изпълнило едно тяхно голямо желание.

Бащата и родителите му не участват в живота на децата. Това казва Оксана.

Advertisement
Фейсбук коментари