Съсипана от мъка майка отишла на гроба на сина си. Тогава получила знак свише…

знак-свише

Когато почине някой близък, ако се случи нещо наистина неочаквано, сме склонни да виждаме навсякъде знаци, които да ни показват, че близките ни все още са до нас. Това ни помага да се справим със скръбта.

Понякога тези знаци едва ли могат да се нарекат просто съвпадение, затова хората се замислят да не би починалият им роднина да иска да им съобщи нещо.

На 1 април Мери Робинсън от Уотъруовил, Англия, отишла на гроба на сина си и се случило нещо удивително.

Синът на Мери Джак умрял преди 3 години от тумор на мозъка. Той бил само на четири години. За семейството, и особено за брата-близнак Лиъм, това трагично събитие станало истинско изпитание.

В годишнината от смъртта на сина си Мери решила да навести гробищата. Преди да излезе от колата жената на глас се обърнала към момчето: „Моля те, Джак, дай знак на мама“.

Сядайки на земята до гроба, Мери била завладяна от емоции – тя не можела да повярва, че малкото й момченце не е с нея от три години. Но после се случило нещо удивително: малка червеношийка долетяла до жената и кацнала върху нея.

„Малката червеношийка продължи да кръжи наоколо, опитвайки се да кацне върху мен и накрая седна на крака ми. Птичката не изглеждаше уплашена. След това полетя и се приземи на ръката ми – спомня си Мери. – През цялото време тя ме гледаше, а после седна на рамото ми и няколко пъти леко ме клъвна“.

Освен че Робинсън и птичката имат сходни имена (на английски името на птицата звучи като „robin“), семейството винаги е имало специално отношение към червеношийките, и в частност близнаците.

„Всеки път, когато отивахме да се разхождаме, Джек и Лиъм гледаха към червеношийките, затова винаги съм асоциирала тези птички с Джек“ – споделя Мери.

Жената също така разказала, че след смъртта на Джей тези птички попадали все пред очите й. Няколко месеца след погребението тя написала във фейсбук: „Намирайки се в градината, където така обичаше да прекарва времето си Джек, обърнах глава, а на оградата седеше очарователна малка червеношийка, която ме наблюдаваше“.

Случилото се с нея на гробището накарало Мери да заснеме видео, което тя споделила. „Не мога да повярвам. Дойдох да посетя моето скъпоценно момче, седнах до гроба му и изведнъж се случи това. Просто не можах да сдържа сълзите си. Възприех това като знак от Джек“.

Без значение как се отнасяте към подобно явление, съгласете се, че е наистина любопитно. Такива незначителни на пръв поглед събития ни карат да се замислим над неща, които се намират извън границите на нашето разбиране.

Advertisement
Фейсбук коментари