Съдът призна за виновна вегетариантка, уморила от глад 18-месечния си син

Съдът призна за виновна вегетариантка, уморила от глад 18-месечния си син
Източник: woman.ru

Американката хранела детето само с кърма, плодове и зеленчуци. В резултат на това бебето починало от изтощение.

38-годишна американка била призната за виновна в измъчване на малко дете. В продължение на година и половина жената хранела сина си първо с кърма, а след това със сурови зеленчуци и плодове.

Самата жена изповядвала веганство и искала синът й също да бъде веган от раждането. В резултат на това Езра – това било името на бебето – ядял само манго, моркови, банани и авокадо.

Въпреки това, в кърмата, с която майка му го хранела, също нямало достатъчно хранителни вещества, заради което бебето на 1,5 години тежало само 7 килограма – почти половината от нормата.

Една вечер майката забелязала, че Езра не диша и е изстинал, и веднага набрала 911. Пристигналите лекари обаче не могли да помогнат по никакъв начин на детето. Той починал поради усложнения от недохранване.

арестувана-жена
Източник: hsmedia.ru

Детето имало дехидратация, проблеми с черния дроб, подуване на ръцете и краката. Майката на починалото бебе – Шийла О’Лиъри – е арестувана заедно със съпруга си. Другите деца на двойката (на 3, 5 и 11 години) са изпратени на рехабилитация и лечение, а родителите им са вкарани в затвора.

Заради пандемията делото постоянно се отлагало и след три години най-накрая се състоя. Майката на починалото дете е осъдена.

Съдът я признал за виновна за убийство от първа степен, тежко насилие над дете. Освен това родителите ще бъдат наказани за пренебрегването на децата си – съпрузите били обвинени, че не са осигурили достатъчна безопасност за децата поради лошо замислена диета и бездействие по време на техните заболявания (всички деца имали здравословни проблеми, но родителите не ги водели на лекар).

Между другото, жената така и не се разкаяла. Дори и сега смята, че вината за случилото се не е нейна. За виновен е признат и бащата на детето. Двойката остава в затвора на окръг Лий след ареста им.

Advertisement
Фейсбук коментари