Рибари видели мечка с буркан на главата. Било рисковано, но пробвали да я спасят (видео)

Рибари видели мечка с буркан на глават. Било рисковано, но пробвали да я спасят (видео)

Известно е, че близкият контакт с диви животни може да бъде много опасен за хората, но тези рибари нямало как да оставят нещастната мечка в беда.

Тази история се разиграла миналото лято. Жителите на щата Уисконсин Триша и Хърт ловили риба на езерото, когато внезапно в далечината във водата видели много странно животно. Когато се приближили станало ясно, че това е млада мечка, чиято глава била заклещена забита в буркан. Веднага разбрали, че хищникът има нужда от помощ.

Да се приближиш до ядосан хищник, който се опитва да избяга от „капана“, не е много добра идея… Но нямали как да оставят мечката в беда! Хората разбрали, че ако бъде оставена така, най-вероятно няма да се освободи и ще умре от глад и дехидратация. Трябвало да рискуват.

Жената заснела удивителни кадри от спасяването на мечката. Можете да видите как протекло всичко.

За щастие всичко минало добре. Въпреки че мечката искала да избяга от приближаващата лодка, хората я настигнали. Последвали няколко неуспешни опита за спасяване, но в крайна сметка мечката била освободена от пластмасовия капан и животното бързо отплувало, без дори да погледне спасителите си.

Но съпрузите се радват, че са постъпили точно така, че са направили са добро дело и са спасили нещастното животно.

Advertisement
Фейсбук коментари