Респект! 9-годишно момиче носи на гръб 12-годишния си болен брат до училище

Респект! 9-годишно момиче носи на гръб 12-годишния си болен брат до училище

Момиче на име Дингшуан Джоу от Китай, живеещо в  провинция Юнан, е само на 9 години и на такава невръстна възраст вече се грижи за по-големия си брат Дингфу, който е на 12 години.

Още от раждането си момчето страда от дисфункция на крайниците, в резултат на което не може да се движи самостоятелно. Затова сестра му трябва да го носи ежедневно до училище на гърба си. Между другото, Диншуан не смята това за нещо особено.

„Винаги ще бъда с него и ще се грижа за него“, казва Дингшуанг.

Децата посещават централното училище в района Хейджиго, който се намира в южен Китай. Те са в един и същи клас. Сестрата помага на брат си сутрин с миенето, обличането и след това го носи, за да посетят уроците.

По пътя за училище Диншуанг върви горе с брат си на гърба си, преминават през много улици, обаче, те винаги успяват да пристигнат навреме за часовете, дори ако времето е лошо.

Родителите смятали, че момчето няма да може да посещава училището заради заболяването си, но сестра му не искала да гледа как той самият си остава вкъщи, неспособен да учи като всички други деца.

След часовете момичето помага на брат си с домашните и след това пристъпва към домакинските дела, които никога не свършват. Родителите им са инвалиди, така че Диншуанг трябва да изпълни много отговорности: да мие зеленчуците, да храни свинете, да мие ръце, да готви обеди и вечери за цялото семейство, което се състои от 4 души.

Учителят на децата разказва, че директорът на училището, щом узнал за тежкото положение на семейстото, отделил за децата стая в общежитието, която се намира на 500 метра от училището. Но децата въпреки това предпочитат често да се прибират у дома, за да помогнат на родителите си с домашните дела.

Advertisement
Фейсбук коментари