Първите в света осемзнаци станаха на 14 години

осемзнаци
Снимка: Polaris/eyevine

Осемте деца на Октомама вече са на 14 години! Първите оцелели осемзнаци отпразнуваха своя 14-ти рожден ден с майка си Надя Сюлеман на картинг парти в Ориндж Каунти.

Надя Сюлеман с гордост показва осемте си най-малки деца – Нария, Исая, Малия, Йеремия, Ноа, Джосия, Йона и Макай. 47-годишната самотна майка, по-известна като Октомама, изведе децата на разходка с картинг и след това на обяд с пица в Ориндж Каунти, Калифорния.

Първите в света осемзнаци станаха на 14 години
Източник: dailymail.co.uk

Усмихнати до известната си майка, децата позираха пред фотографите със златни балони с надпис „РОЖДЕН ДЕН“. В същото време Октомама има още шест деца, така че общо семейството й има 14 наследници.

Майката сияеше от гордост редом до осемте си съкровища.

Тя също се качи на пистата, за да се състезава с тях. След като семейството се позабавлява на картингз, мама почерпи всичките осем деца с пица.

Жителката на Лос Анджелис за първи път стана известна през 2009 г., когато роди осемзнаци, а вече имаше шест.

Сюлеман прибегнала до ин витро оплождане, което води до още три бременности (включително една двойка двуяйчни близнаци), в резултат на което имала 6 деца – четирима сина и две дъщери. След това тя родила осемзнаците.

Тя отглежда челядта си в къща с три спални.

Миналата година, когато осемзнаците навършиха 13 години, майка им ги поздрави така: „Всички вие ставате едни от най-милите, скромни, благодарни и любящи хора, които познавам. Всеки от вас притежава редки и уникални качества и не прилича на никое друго дете на вашата възраст, особено в нашето съвременно общество. Думите не могат да изразят колко съм благодарна, че съм ваша майка. Всички вие благословихте живота ми неизмеримо и аз благодаря на Бог всеки ден, че ми се довери да се грижа за всички вас и да формирм живота ви и да му влияя.“

През 2009 г. когато родила осезманците, д-р Майкъл Камрава, който оттогава загубил медицинския си лиценз и се преместил от Съединените щати, е виновен за това, че тя има толкова много деца, казва Надя. „Моят лекар ме подведе“, споделя Сюлеман. Според нея тя смятала, че ще има само две деца. Но Камрава имплантирал 12 ембриона. „Той ми каза, че сме загубили шест ембриона и затова искаше да имплантира още шест“, казва Сюлеман.

осемзнаци
nataliesuleman/Instagram

Има обаче и друга версия. Приятелят на Камрава, равин Дейвид Шофет, твърди, че жената умишлено е решила да запази всички ембриони. „Той ми каза, че й е предложил да не пуска всички, но тя отказала“, казва той.

Една от дъщерите на Сюлеман, Амера, може да каже само добри неща за майка си: „Тя се бори за нашето семейство от 10 години. Каквото и да става, тя никога няма да се откаже и аз го знам“.

Нейният брат Джошуа казва, че има предимства да има толкова много братя и сестри и той се радва. „Някои от приятелите ми нямат братя и сестри, така че искат да знаят какво е. Хубаво е да има с кого да играеш, въпреки че понякога главата ми се замайва от това количество“, признава той.

Advertisement