От 8-годишен това момче с грижи за майка си. Днес е на 23: ето как се развил животът му

От 8-годишен това момче с грижи за майка си. Днес е на 23: ето как се развил животът му

За тази история, преди 15 години, писаха всички световни медии, не само руските, където се развива тя.

Осемгодишният ученик на име Владик, от село Добрянка, сам се справя с всички домашни задължения и се грижи за своята болна майка, която е наполовина парализирана.

Всеки, който е чувал за тази история, не може да остане равнодушен. Някои, меко казано, били шокирани, други изпаднали във възторг от силата на йарактера на момчето, а трети дори не можели да повярват в истинносттта на тази история.

син-се-грижи-за-майка-си

Семейството им не би могло да се нарече щастливо. Бащата пиел много, а майката ми, не издържайки, взела Владик и се настанила в малка къща в селото. Те нямали друго жилище.

Въпреки че парите никога не й стигали, жената успяла да изхрани себе си и сина си. Когато момчето било едва на 8 години, майка му претърпяла инсулт, в резултат на който била парализирана.

майка-син

По това време бащата вече бил умрял. Владик си нямал никого, освен майка си. Можели да го пратят в дом за сираци. Но момчето решило да направи всичко възможно, за да остане с майка си и да й помогне да оздравее.

За това му помогнали съпричастни хора. Жена, живееща в съседство, оформила попечителство и се договорила с представители на социалните служби. Всичко останало зависело само от Владик.

След 8 години медиите научили за тази история. Много хора не можели да подминат ситуацията просто така. Как да стоят безучастно, когато дете се грижело само за майка си и се справял с домакинството?

Двамата преминали през трудни минути. В един момент здравословното състояние на майката на Влад се влошило. Тя спря да говори. Но момчето не мислело да се отказва. Самият той се ангажирал да я научи да произнася звуци, а след това и думи.

За да се подобри напълно здравето на майката, са били нужни пари, които Влад просто нямал. Но се опитал да направи всичко по силите си, за да накара майка му да се почувства по-добре. Усилията му не били напразни. Речта, макар и не напълно, се възстановила.

Грижата за болна майка не пречели на Влад да се учи усърдно. Той дори посещавал спортни занимания, където постигнал добри успехи.

Днес младежът си има приятелка, Настя. Те се залюбили още в училище, а са заедно до днес. Настя помага на своя любим в грижите за майка му.

Към днешна дата Влад е на 23, той се учи за заварчик и работи по професията в родния си град.

Местните власти подарили на семейството апартамент и помагат материално.

А Влад, на свой ред, поламага максимум усилия за възстановяването здравето на майка му.

Можем да се поучим от този младеж на доброта, смелост и трудолюбие. И в неговото семейство задължително ще се случат хубави неща.

А неговата житейска история, плашеща и в същото време предизвикваща възхищение, завинаги ще остане в паметта на много хора.

Advertisement
Фейсбук коментари