Нострадамус предсказал пожара на катедралата „Нотр Дам“

Нострадамус-предсказал-пожара-на-катедралата-Нотр-Дам

Пожарът, който избухна в Париж в катедралата „Нотр Дам“ за секунди привлече вниманието на целия свят. В драматичните мигове Кулата-стрела се срути , но за щастие структурата на катедралата успяла да бъде запазена.

Интересното е, че според някои тълкувания още преди 500 години френският предсказател и медик Нострадамус е предвидил пожара в Нотр Дам.

В един от стиховете му става ясно, че жителите на Франция и Италия (страната, в която се намира Ватикана) ще бъдат най-емоционално засегнати, като според тълкуването на споменатата поезия това събитие ще доведе до „връщането на злото, което ще се появи през второто столетие“.

Една от преобладаващите думи, които Нострадамус изпозлва в своите писания е думата „емоция“ и тя съвпада с това, което френският президент Емануел Макрон написа в своя туитър-профил, когато описа случващото се с катедралата:

„Нотр Дам е обхваната от пламъци. Емоция за цялата нация“ и допълни: „като всички мои сънародници, съм нещастен да видя как част от нас изгаря тази вечер“.

Advertisement
Фейсбук коментари