Най-важният човек в живота на детето е бабата по майчина линия!

баба-гледа-през-прозорец

Замислете се над това!

Баба —колко много топлина, доброта, ласки и любов в една дума!

С нашите баби са свързани най-хубавите ни спомени: безгрижни летни ваканции, вкусни баници, страхотни палачинки и още много приятни и удивителни неща, които една баба може да подари на своя внук.

Ароматен чай, чай от липа, приказки за лека нощ, безгранична любов – а каква асоциации предизвикват вашите баби? Сигурни сме, че най-добрите!

Аз безумно обичам и ценя своята баба. Учудващо е, но дори приличам повече на баба си, отколкото на родителите си! И външно, и по характер. Но най-интересното, което забелязвам: дъщеря ми също прилича на майка ми повече, отколкото на нас с мъжа ми!

На тази мисъл ме наведа една приятелка. Тя забелязала това сходство първа. Нейният син Данаил много напомнял с поведението си на баба си. А наскоро разбрах, че това е и научно доказан факт.

Генетика на съдбата

Както твърдят учените, точно бабата по майчина линия оказва най-голямо влияние върху живота на детето. Точно тя го учи на основните житейски правила и безвъзмездно го дарява с цялата си любов и грижи. Връзката на бабата с внуците е най-силна и дълбока.

Както се оказва, те се формира на генно ниво!

Отдавна не е тайна, че нашите деца на ърво място заимстват генетичния материал от бабите. И ние също повече приличаме на родителите на нашите родители. Точно затова често може да забележите външно сходство между децата и починали роднини.

Специалистите по генна инженерия твърдят, че гените се предават на нашите деца именно от бабата от страна на майката!

Разбира се, това са обобщени данни и във всяко семейство нещата могат да стоят иначе. Детето може да прилича и на родителите, и на бабата по бащина линия. Както се казва, генетиката е невероятно сложна и непредсказуема наука.

По думите на специалистите, дори тези чувства, която бабата е изпитвала о време на бременността, могат да се отразят на развитието на внуците. Не забравяйте, че близкото родство е сложен и взаимосвързан организъм. Следователно нашите емоции, поведение, добри и лоши навици могат да се предават заедно с гените на нашите деца и внуци.

Advertisement
Фейсбук коментари