На сватба в Казахстан представили торта за 18 000 долара. Не торта, а изкуство!

На-сватба-в-Казахстан-представили-торта-за-18-000-долара.-Не-торта,-а-изкуство!

На Изток знаят как да организират пищни сватби. Цялата голяма фамилия се събира за това събитие. Всички те трябва не само да бъдат нахранени, но и по всякакъв начин да бъдат изненадани с мащабите на празника.

И така, на сватбата на жена роднина на президента на Казахстан Аружан Сатибалди и внукът на местния олигарх Серикжан Сейтжанов Амиржан, на гостите била поднесена огромна торта.

огромна-торта
Снимка: Telegram-канал Жана Муканова

Сватбата се състояла в петзвездния хотел Rixos, в град Шимкент. На тържеството присъствали известни звезди от света на шоубизнеса, а в края на тържеството руският сладкар Ренат Агзамов, заедно със своите помощници, разточили четириметрова торта.

торта-за-18-хиляди-долара-в-Казахстан
Снимка: Telegram-канал Жана Муканова

Теглото на това кулинарно чудо е един и половина тона, а диаметърът му е около три метра. Тортата била направена във формата на замък, в който на всеки балкон стояли фигурите на булката и младоженеца. Освен това пред замъка имало фигури на файтон с коне.

 

На страницата си в Instagram Ренат отбеляза, че най-трудното е да се достави заготовка за тази торта от Русия. Но в крайна сметка сладкарят останал доволен от свършената работа.

Той благодарил и на екипа си, който в продължение на три дни, без да затваря очи, работил върху огромния десерт. Агзамов получил куп похвали от потребители на социалната мрежа.

скъпа-торта
Снимка: Telegram-канал Жана Муканова

Много хора наричат ​​Ренат „гений“ и „най-добрият руски сладкар“. Някои не вярвали, че тази красота може да се яде. Последователите дори сравнявахли кое е по-скъпо: тази торта или апартамент в Москва.

Имайте предвид, че според оценките на местните медии шедьовърът на кулинарното изкуство струвал на семействата на младите хора близо осемнадесет хиляди долара.

Advertisement
loading...
Фейсбук коментари