Мястото на Даяна на сватбата? Ето какво направиха синовете й в памет на майка си

сватбата-на-Хари-и-Меган

Най-обсъжданото събитие тези дни безспорно е сватбата на принц Хари и Меган Маркъл. Като че ли вече се изговори за всичко: облеклото на булката и гостите, церемонията по венчавката, менюто на тържествения прием и състава на тортата.

Искаме да добавим още един момент. Трогателен.

Много зрители на прякото предаване обърнаха внимание на празното място на първия ред, където седяха най-близките роднини на младоженеца – принц Уилям, принц Чарлз с Камила, Кейт Мидълтън. Едно място остана незаето през цялата церемония.

Някои смятат, че принц Хари и принц Уилям по този начин са решили да почетат своята майка, сякаш тя присъства невидимо в този така важен ден. Ако е така, то любовта на синовете е достойна за най-високи похвали и уважение. Даяна почина, когато децата й бяха малки и през всичките тези години трепетно пазеха паметта си за нея.

Появиха се коментари и че празното място е свързано с дворцовия протокол, според който не бива да се заема мястото пред кралицата, а кралица Елизабет Втора е на горния ред. Може и така да е, но версията за паметта ни допада повече.

Трябва да се отбележи, че в хода на сватбената церемония имаше още няколко момента, свързани с принцеса Даяна.

В букета на Меган бяха включени любимите цветя на майката на младоженеца – незабравки.

Входът на катедралата „Сейнт Джордж“, където се проведе церемонията, беше украсена с цветови композиции, в които цветарите по молба на младоженците бяха вплели бели градински рози – други от любимите цветя на покойната Диана.

В сватбения пръстен на Меган присъстваха диаманти от личната колекция на принцеса Даяна, които бяха използвани по предложение на принц Хари. А след сватбата забелязаха и друго украшение върху Меган от същата колекция – шикозен пръстен с аквамарин.

Шлейфът на сватбената рокля на Меган също е почит към Лейди Ди, която на сватбения си ден с принц Чарлз бе с рокля с подобен дълъг шлейф.

Подобни символични моменти, събрани в едно, говорят за вечната памет към покойната майка вече не само от младоженеца, но и от съпругата му.

Жалко, че принцеса Даяна не дочака това събитие! Би се зарадвала за своя син и снаха.

Advertisement
Фейсбук коментари