Молитвата на благодарност е невероятно силна, може да измени всичко

Молитвата на благодарност е невероятно силна, може да измени всичко
Източник: Pixabay

Молитвата, по същество, е начин за общуване с Небесните сили (светци, ангели-хранители и др.) , но молитвата е и много мощна техника за развитие на човек, развитие и пречистване на душата му.

Молитвата на благодарността, ако се роди в сърцето, ако е искрена, може коренно да промени живота на човек. Но не всичко е толкова просто, не е достатъчно просто да благодарите или автоматично да прочетете молитвата на благодарност, създадена от някого, механично повтаряйки думите. Трудно е такава молитва да се нарече молитва, тя ще действа много слабо, ако не е минала през сърцето ви и не е изпълнена със смисъл и любов.

Какво е истинската молитва на благодарност

Благодарността е най-силното чувство, способността да оцениш даденото от Бога, Съдбата или друг човек. Благодарността отваря и оживява човешкото сърце. Това е светла сила, способна да победи негодувание, отвращение, гордост, да стопи леда на отхвърлянето и омразата.

Но също така благодарността е показател, че човек правилно е усвоил дадения му урок, че не е таил обида и зло в душата си, че приема Висшата Воля с достойнство, като урок, даден от Бог. Че той е благодарен човек, който може адекватно да възприеме случващото се и да разбере волята на Висшите сили (това е неговата награда за благодарното му сърце).

Неблагодарният човек никога няма да разбере какво искат Бога от него, той ще бъде раздразнен, ще изгори в огъня на отхвърлянето и негодуванието, ще изпитва страдание и душевна мъка. И все пак, неблагодарните постоянно ще губят много повече в живота, отколкото печелят, защото според Закона на кармата, рано или късно, ние определено ще загубим всичко, което не ценим!

Как да възпитаме благодарност в себе си?

Всичко е просто, за да възпитате благодарност в себе си, така че в сърцето ви да се роди великолепно чувство на благодарност – трябва да благодарите всеки ден за всичко, което ви е дадено. Най-ефективният метод е да започнете дневник на благодарността и да напишете в него благодарност за деня, благодарност към света, съдбата, Бог, вашите близки, вашата душа.

За какво да благодарите:

За живота и за Душата.

За вашето израстване и развитие, за крачката напред, която направихте през деня!

За победи (големи и малки), награди и постижения!

За изпитания, трудни уроци и дори за наказания (лишения и болести, които в същността си са възпитание и учение на нещо важно).

За всичко ценно, което имате: работа, близки, семейство, деца, здраве, пари и т.н.

За вашето минало, за целия опит, който вече имате!

Всяка вечер преди лягане пишете своя дневник на благодарността – по 0,5-1 страници и ще видите как сърцето ви ще започне да се отваря, душата ви ще расте и животът ви бързо ще се промени (подобри)! Това ще ви отнеме 10-15 минути. Но тази духовна работа ще увеличи енергията и ефективността на почивката ви по време на сън. Мен лично тази техника буквално ме възкреси след няколко удара на съдбата и трудни изпитания в живота ми.

Ако практикувате Дневника на благодарността, молитвата ви ще бъде искрена и сърцето ви винаги ще бъде живо. Много скоро ще се научите в душата си, в сърцето си да чувствате Бога и Неговата Воля. В трудни моменти от живота вие просто ще се чувствате, уверено ще знаете как да постъпите правилно в тази ситуация, за да не съжалявате по-късно.

Още една важна подробност! Запишете своята благодарност в дневника си веднага под формата на молитва, като директен призив, но със собствените си думи и от сърце! Това ще бъде вашата жива молитва, както на хартия, така и в душата ви. Действа по най-силния начин! Ако една молитва е изпълнена с чувство на благодарност, тя винаги ще бъде чута.

Пример

„Отец Небесни, Създателю, Господи мой — благодаря Ти за днешния ден, за това, че ме поучаваш…, че ми даваш моменти на щастие с…, че не ми позволяваш да греша…“

„Прости ми, Отче, че бях груб с …, прости ми за грешката – защото …, моля Те, Господи …“

„Моля Те, Създателю мой, помогни ми да се подготвя за утрешния ден, научи ме как да се държа с …, научи, помогни ми да постигна … цели“

„Благодаря Ти, Боже мой – за Твоята любов към душата ми, за Защитата, за обучението и защитата, за търпението към моите слабости и милостта, благодаря Ти, мой Небесен Отец, Благодаря ти!“

Стъпка 1. Пишете благодарствена молитва в дневника си.

Стъпка 2. Прочитате 1 от сърце един или повече пъти на себе си или шепнешком (за предпочитане на глас).

Молитвата на благодарност – ще промени значително живота ви към по-добро!

Advertisement
Фейсбук коментари