Молитва към Бог за помощ

Молитва към Бог за помощ
Източник: Pixabay

Най-често четем молитви за помощ, защото в живота ни не винаги всичко се случва така, както искаме. Ще пoговорим за това какви молитви могат да се четат в трудни времена, за да се привлече подкрепата на Небето.

Защитните молитви са отправени и към триединния Бог, и към Исус Христос, и към Богородица. Най-важните молитви могат да се нарекат „Отче наш“, както и по-малко известен, но не по-малко значим e „Псалм 90“.

Молитва към Господ

„Триединна Троица, Отец, Син и Свети Дух. Помогнете ми да започна този ден, да го изживея с достойнство и да посрещна всички трудности със смелост и безстрашие. Помогнете ми да остана единен със семейството си, да не прекрача границата на позволеното. Помогни ми, Господи, в този момент, когато имам толкова голяма нужда от Теб, мой милостиви покровителю, Отец и човеколюбец. Благослови ме за добри дела и не позволявай на враговете ми да ми пречат, за да не ме отклонят от правия път и да те хваля сега, утре и во веки веков. Амин“.

Тази молитва е подходяща и за сутрешно четене или четене преди лягане. Помага в период на големи проблеми да останете с чист ум и да видите целите си, да действате внимателно и според Божиите закони.

Молитва към Господ в опасност

Можете да прибегнете до тази молитва, когато ви очаква голям проблем, опасност, която може да ви лиши от здраве, късмет, пари, любов или спокойствие.

„Господи мой, не ме оставяй в този момент без твоята помощ, защото имам нужда от нея повече от всякога. Смили се над мен, грешния, за да не загубя това, което ми дава щастието. Дай ми сили в този труден момент от живота ми. Моля те, Вседържецо и Спасителю.“

Молитва към Застъпницата

Има една доста проста молитва към Божията майка, която всеки, дори дете, ще запомни. Може да се чете сутрин, преди лягане, в трудна ситуация, когато дойде беда и не знаете какво да правите.

„Пречиста Майко, нашата Богородице, покрий ме, Твоя грешен раб, с Твоето покров, за да мога / мога да преодолея беззаконието, страха, злобата, хитростите на дявола. Нека довърша започнатото и да започна онова, което ми е отредено. Избави мен и дома ми, родителите ми и семейството ми от всички нещастия. Амин“.

Advertisement
Фейсбук коментари