Мъж уловил огромна „златна рибка“

Мъж уловил огромна

Рибар от Обединеното кралство, град Уорчестършър, на име Анди Хекет, уловил гигантска „златна рибка“ в района на Шампан, Франция.

Тази риба, тежаща 30 килограма, се смяташе за неуловима, но британски рибар все пак успял да я улови. Рибата е кръстоска между кожен шаран и кои шаран (наричан още брокатен шаран). На британеца му трябвали 25 минути, за да хване легендарното същество. Местните рибари наричат ​​рибата „морковка“ заради ярко оранжевия й цвят.

златна-рибка с рибар

 

След като рибарят уловил рибата, британецът се снимал с нея. Но мъжът решил да не убива уловената легендарна риба и пуснал шарана обратно в езерото. Анди Хекет насърчава и други рибари да се опитат да уловят известната риба „морковка“.

Интересни моменти от риболова

Рибари от Чили уловиха огромен обитател на морското дъно (Regalecus glesne), дълъг повече от 5 метра. Обикновено дължината на такава риба, от семейство рементел, е 1-2 метра. „Рибата чудовище“ – така местните наричат ​​тази риба, от време на време плува на повърхността, счита се за предвестник на бедствия.

На брега на Тасмания пък откриха рядка „ходеща“ риба, която се среща само в Австралия. Това е първото подобно откритие от 22 години насам. Подобна розова риба била открита преди това от водолази близо до Тасмания през 1999 г. В цялата история на човечеството тези морски обитатели са виждани само четири пъти.

Advertisement
Фейсбук коментари