Мъж и акула дружат от 7 години. Тези двамата обожават да се прегръщат!

мъж-и-акула-приятелство

Всички знаем, че животното може да стане най-добър приятел на човека. Обикновено става дума за котки, кучета и други домашни любимци. Но героят на днешната ни история си е намерил другар в лицето на опасен хищник.

Рик Андерсън е инструктор по гмуркане, живеещ в Австралия. Всеки път, когато се потапя във водата, той се среща със своя приятел — почти двуметрова австралийска бича акула. Океанският хищник няма име, но Рик я разпознава по окраската.

Sharky cuddles.#divelife #naturelovers #saveoursharks #diveinstructor #portjacksonshark #sharklove #naturalhigh…

Publiée par Ricks Dive School sur Vendredi 19 janvier 2018

„Започнах да си играя с нея преди около 7 години, когато още беше детенце, дълга някъде около 15 сантиметра. Приближих се внимателно, за да не я изплаша. Веднага щом привикна към мен, доплувах по-близо и си говорих с нея“ – споделя мъжът.

Sharky cuddles on a Friday.@tomcasimir_#saveoursharks #divelife #shorediving #portjacksonshark #divecrew…

Publiée par Ricks Dive School sur Vendredi 15 septembre 2017

От тогава акулата започнала да разпознава Рик и всеки път да плува към него, за да се прегърнат.

„Повечето хора, които видят това за пръв път, не могат да повярват. Аз не я храня или другите акули. Аз се отнасям към нея по-скоро като към куче“ – добавя инструкторът.

Every day is a good day for shark cuddles.#sharklove #naturalhigh #nature #ocean #diveinstructor #divelife #sharks #portjacksonshark #diver #lifestyle #ecofriendly #adventure #exploration #portmacquarie #australia #diverneedsamermaid #sharkslikecuddlestoo #aqualung #divebuddy #yhaoz #learntodive #educationalinteraction #livelife

Publiée par Ricks Dive School sur Mardi 19 février 2019

Мъжът, който се занимава с подводно плуване от 27 години и ръководи школа по дайвинг, се надява, че дружбата му с бичата акула ще подбуди хората да спрат да отнасят към тях като чудовища или убийци.

„Тези акули изобщо не са агресивни, освен ако не ги хванете за опашката. В такъв случай, като всички други животни, ще се опитат да избягат“ – обяснява Рик.

Тази невероятна история за пореден път доказва: дори хищникът може да стане ваш приятел, ако се отнасяте добронамерено към него.

Advertisement
Фейсбук коментари