Майка не издържала на раждането и изпаднала в кома. Тогава медсестрата направила нещо гениално…

Тази история не може да се опише по друг начин, освен като чудо!

Шели Коули била бременна в осмия месец. Скоро тя и съпругът й Джеръми се канели да имат първото си бебе. Но денят, който двойката чакала толкова дълго, почти станал фатален за семейството им.

Не издържайки на раждането, младата майка изпадна в кома. И тогава на медицинската сестра й хрумнала мисъл, която изглеждала като пълна глупост.

Раждането започнало с цезарово сечение. Операцията била успешна и малката Рилън се родила напълно здрава. Въпреки това, младата му майка, неспособна да понесе раждането, изпаднала в кома.

Лекарите направиха всичко възможно. Те бяха сигурни, че Шели ще умре – спомня си Джеръми. – Толкова си щастлив, че виждаш дъщеря си … но в същия момент разбираш, че трябва да се сбогуваш със съпругата си завинаги … Думите не могат да го опишат“.

Изведнъж на медицинска сестра на име Ашли Манус й хрумва блестяща идея. „Знаем, че контактът между кожата между майката и бебето помага на бебетата.

Помислих си, ами ако в този случай сработи обратното? – разказва Ашли, „Надявах се, че Шели все още е някъде там, че ще почувства бебето със сърцето си и че майчинските инстинкти ще я събудят.“

Изведнъж се случило невъзможното.

„Всички видяхме как заработиха мониторите. Жена ми се върна към живота!“ — със сълзи на очи си спомня Джереми.

Състоянието на Шели постепенно се стабилизирало и след седмица тя най-сетне можела да вземе своето бебе на ръце. „Погледнах Рилън и си помислих, че тя е най-красивото дете на света“, казва Шели, „Знам, че всички майки казват това, но сега усещам, че имаме специална връзка“.

Ще дойде ден и малката Рилън ще разбере, че е извършила истинско чудо.

Един щастлив край. Невероятно е как любовта между майката и дъщерята е победила смъртта.

Advertisement
Фейсбук коментари