Майка и син поразяват с необичайните си очи

Майка-и-син-поразяват-с-необичайните-си-очи

Млада майка и едногодишният й син знаят какво е да се радваш на вниманието на другите, защото хората не могат да откъснат поглед от тях. Факт е, че очите на тази майка и синът й не са като на другите: те съчетават няколко цвята наведнъж и това е рядко заболяване.

Природата не спира да учудва с различните си прояви, особено що се отнася до външния вид на човека. 35-годишната Елизабет Тайлър и едногодишният й син Лиъм Мексус,  имат по два различни цвята на всеки ирис.

майка-и-син-различни-очи

И двамата страдат от рядко състояние, известно като иридиева хетерохромия.

„Обикновено не причинява неудобства. Това е просто черта, която се предава генетично или се формира по време на формирането на окото. Само от време на време тя говори за медицински проблеми“, обясняват експерти.

Въпреки че са с еднакво състояние, Елизабет и Лиъм имат различни очи. Жената има както син, така и кафяв цвят на двата ириса, а синът й има едно око напълно синьо, а другото синьо и кафяво.

майка-с-различни-ириси

„Обичам очите си, защото са уникални “, обяснява Елизабет.

12,8 хиляди абонати, които следват двойката в Instagram, са съгласни с това.

момче-с-ралзични-ириси

Нашата героиня отглежда пет деца. Три от тях все още са бебета, последното наскоро навърши година. Тя публикува снимки на своето потомство в Instagram. И благодарение на нейната откритост абонатите научили, че най-малкият й син има същата особеност като нея.

Advertisement
Фейсбук коментари