Любовта на бабите е най-безгранична!

Любовта на бабите е най-безгранична!

Любовта на бабите не може да се сравни с нищо: тя обича истински, чисто и искрено.

Китайска поговорка гласи: „Най-съвършената любов е любовта на бабата към първия й внук“. И е трудно да се спори с това. Разбира се, ние вече не си представяме образа на бабата както преди – на село пържи мекици, но днешните баби също са много обичани от децата.

Когато се роди първият внук, някои жени се замислят за наближаващата старост. Но срещайки се с него за първи път, те разбират, че това е началото на нов, съвсем различен живот. Тогава бабите разбират, че в живота им се е появила нова роля: те трябва да видят отблизо живота на новото поколение.

Бабата е онзи човек, който с цялата си любов и искреност желае на внуците си цялото щастие на света. Тя предоставя своята помощ безвъзмездно и всеотдайно.

Днешните баби са много активни: работят много и имат различни хобита, освен домакински задължения.

През този период, когато вашите деца също стават родители, връзките стават по-силни и по-доверчиви. Много жени отбелязват, че с раждането на внуците им дъщерите им стават по-близки, майката и дъщерята стават приятели.

Бабата има голямо значние за внучето, то усеща нейната любов и грижи от първите дни. Ето защо родителите трябва да научат децата си на същата взаимна любов и подкрепа към бабата.

Бабите се опитват да бъдат пример за своите внуци, да споделят своя опит и житейски съвети.

Ставайки баба, у една жена се пробуждат чувства на нежност и защита. В същото време те продължават своя активен живот. Но намирането на време за комуникация с внуците им е от първостепенно значение.

А вие какви чувства изпитахте, когато станахте баба?

Advertisement
Фейсбук коментари