Когато човек каже тези три простички думи, то Бог му помага

молитва
Image by jcomp on Freepik

Църквата ви казва: молите ли се? Започнете със славословие и устоявайте на изкушението, което ви кара да роптаете. Тоест без ропот, а със славославие!

Кажете „Слава на Бога!“ и Той ще ви свърши останалото.

Хвалебствена молитва към Господ Бог

Слава на Тебе, Боже наш, слава на Тебе.
(Хвала Тебе, Боже наш, хвала Тебе).

В тази молитва ние не молим Бог за нищо, а само Го славим. Може да се каже и накратко: Слава Богу. Произнася се в края на нещо приключено в знак на нашата благодарност към Бога за Неговата милост към нас.

Възниква въпросът може ли да се използва името на Господ в ежедневието в пристъп на раздразнение или да се отговаря: „Не дай Боже“, „Слава Богу, всичко е наред“ и т.н.?

Свещеник Роман Посипкин отговаря:

Ако говорите за Бога с благоговение, тогава няма нищо греховно в това да Го споменавате. Когато казвате „Слава Богу, всичко е наред!”, вие хвалите Бога. Какво му е лошото? Казвайки: „Не дай си Боже!“, Вие Го молите за защита, разчитайки изцяло на Него. Важно е само да произнасяте тези фрази с разбиране за Кого говорите, а не да ги използвате като „шаблони“ за „благочестиви отговори.“

„Слава Тебе, Боже, слава Тебе, Боже“, можете да си казвате постоянно. Тогава всичко ще предизвиква у вас умиление, за всичко ще изпитвате голяма благодарност към Бога и Бог ще ви радва с изобилието на Своите благословения.

Избягвайте неблагодарността. Благодарете на Бог за всичко, което ви дава.

Пожелаваме ви винаги да се радвате на духовна радост.

Advertisement
Фейсбук коментари