Как живее днес момичето, което преди осем години се родило без нос

Как живее днес момичето, което преди осем години се родило без нос

Както всички деца, Теса обича да танцува, да се забавлява, харесва игрите, разходките на чист въздух, карането на велосипед и пр. Тя е обикновено момиче, само че е родена с рядка аномалия – факт е, че Теса няма нос.

От раждането лекарите диагностицират бебето с аплазия – вродено отсъствие на някаква част от тялото или органа, в случая носа. Това заболяване е доста рядко; по света има около 100 души с тази особеност.

бебе-без-нос

Въпреки че Теса не може да усеща миризми, тя няма синуси, тя все пак може да кашля, да киха и дори да настине.

Въпреки всички трудности, с които момичето се сблъсква от раждането си, тя е много весела и позитивна.

момиче-без-нос

Първоначално родителите били шокирани, че дъщеря им няма нос, но след това свикнали и изобщо не виждат да се различава с нещо от другите деца.

Съпрузите научили, че момичето ще се роди с такава характеристика на ултразвуков скенер, който показал анормален профил на лицето. На бъдещите родители било предложено да прекъснат бременността, но те отказали и сладката Теса се родила – да, не като всички останали, но това не означава, че тя е по -лоша от другите хлапета.

момиче-няма-нос

Аплазията не е единственият проблем на момичето, тя е родена и с нездравословно сърдечно и очно заболяване. Още на 11 -месечна възраст й е направена операция за отстраняване на катаракта на лявото око, но поради усложнения с това око не вижда.

Освен това лекарите извършили и трахеостомия, за да може Теса да диша, докато яде и спи.

дете-без-нос

На Теса й предстои още една операция. Когато порасне, трябва да й се постави протеза на носа. Последната протеза е планирана за тийнейджърските години.

Въпреки всичко, Теса никога не се обезсърчава. Тя расте като весело, любознателно и много общително момиче. Родителите уверяват момичето, че то е като всички други, а по -големите сестра и брат също не позволяват на Теса да изпадне в униние.

Advertisement
Фейсбук коментари