Известен диетолог се изказал за неоспоримите ползи от сланината за здравето

сланина

Диетологът от Британската диетична организация, както и автор на популярната диета The Low-Fad Diet Джо Травърс определил сланината за полезен продукт. Въпреки разпространеното мнение, че сланината се отнася към категорията вредни продукти, диетологът е убеден, че тя трябва да се включва в храненето ни като източник на „полезни“ мазнини.

В частност, Травърс съобщил, че сланината съдържа мононенаситени мазнини, които оказват благотворно влияние върху общото здравословно състояние, освен това, според изследванията на лекарите, помага да се намали нивото на холестерола и дори влияе по положителен начин на здравето на сърцето.

Британският диетолог също така препоръчва сланината да се използва вместо масло. „Сланината всъщност е много полезен продукт. Имаме голяма нужда от такива мазнини и трябва да включваме сланината в своята диета, а също така да заменим с нея обичайното за нас масло. Ако говорим за умерена консумация на сланина, то не виждам нито една причина, заради която трябва да се откажа от употребата на сланина“ – казва специалистът.

Травър отбелязал още, че трябва да се избира естествена сланина без добавки и ароматизатори. В допълнение диетологът посъветвал сланината да се купува не от супер маркетите, а от ферми:

„Трябва да се избира най-натуралната, чиста сланина, а не сланината от комерсиалните успешни марки, които я обработват“ – добавя той.

Advertisement
Фейсбук коментари