Изследователи: лекарите трябва да предписват на жените вибратори

секси-лекарка

Екип от изследователи, ръководен от Александра Дубинская от Медицински център Cedar-Sinai, установи, че медицинските ползи от жените, използващи вибратори, са достатъчно силни и са причина лекарите да започнат да изписват вибратори на своите пациентки.

В статията си, публикувана в The Journal of Urology, групата описва своето метапроучване на изследване на въздействието върху здравето от употребата на вибратори от жените и защо смятат, че може да е дошло времето те да бъдат считани за устройства за медицинска терапия.

Предишни изследвания показват, че честата мастурбация при жените може да има положително въздействие върху здравето, както физическо, така и психическо. В това ново проучване изследователите отбелязали, че са изследвали използването на вибратори като помощно средство за мастурбация и дали те имат положително въздействие върху здравето.

Учените прегледали изследователски бази данни на проучвания, които включвали използване на вибратори за медицински ползи и открили 558 статии, които намалили до 21.

В своя анализ изследователите открили доказателства за множество ползи от редовната употреба на вибратора, отбелязвайки, че той подобрява здравето на тазовото дъно, намалява болката във вулвата и води до подобрения в цялостното сексуално здраве. Те също така открили случаи на редовна употреба на вибратор, водеща до подобрения в инконтиненцията (неволно изпускане на урина), както и в засилването на мускулите на тазовото дъно.

Изследователите отбелязват, че използването на вибратор по време на мастурбация намалява времето, необходимо на жената за постигане на оргазъм, а също така помага за постигане на множество оргазми.

Други предишни изследвания доказали, че редовните оргазми спомагат за намаляване на стреса и подобряване на цялостното сексуално здраве. Учените предполагат, че добавянето на вибратор към мастурбационните преживявания води до по-добри резултати.

Изследователите заключават, че вибраторите могат и трябва да се считат не само за секс играчки, но и за терапевтични устройства. И това, посочват те, предполага, че е време специалистите по тазова медицина и реконструктивна хирургия, а може би и лекарите като цяло, да започнат да предписват вибратори на своите пациенти.

Екипът ще представи своите открития на тазгодишната годишна научна среща на Американската урологична асоциация.

Източник: Medical Express

Advertisement
Фейсбук коментари