Главата на най-голямото семейство в света почина

Главата на най-голямото семейство в света почина

Той е имал 38 жени и 89 деца. Домочадието е изяждало на вечеря 30 кокошки и 60 кг картофи или 50 кг ориз.

Индиецът Зион Чана почина на 13 юни, оставяйки след себе си, според някои сведения, 38 съпруги, 89 деца и 36 внуци. Семейството му се смяташе за най-многобройното в света, въпреки че данните за точния му брой, според различни доклади, се различават леко.

Чана беше духовен лидер на религиозната секта Чана Пол, която беше близка до мормонизма и практикуваше полигамия.

Зион Чана страдаше от диабет и хипертония. В неделя вечерта пациентъ бил откаран от дома си в клиниката, където лекарите са констатирали смъртта му.

Всички членове на сектата Chana Pol, които са около две хиляди, живеят в село Бактавнг Тлангнуам в североизточна Индия.

Духовният лидер и огромното му семейство обитавали четириетажна къща със сто стаи, наречена Чуар Тан Рун, което се превежда като „Ново поколение“, видима от разстояние поради яркия си люляков цвят.

най-голямото-семейство-в-света

Въпреки огромните размери на къщата, не всеки член на семейството може да има отделна стая.

Зиона Чана притежавал мебелна фабрика и свинеферма и бил уважаван от съселяните си не само като духовен наставник, но и като човек, който осигурил на много от тях работа. Селото се откроява рязко на фона на съседите си със своето богатство.

Съпругите и децате се занимават с градинарство. Самият Зиона Чана работел до последните дни от сутрин до вечер, тъй като сектата Чана Пол провъзгласява упоритата работа за религиозно задължение на човек.

В семейството царуват строга йерархия, дисциплина и почит към главата на фамилията.

Според съобщения в медиите домакинствата са изяждали 30 пилета и 60 кг картофи или 50 кг ориз на една вечеря.

Зиона Чана е редовна фигура в пресата и телевизията, а къщата му е туристическа атракция. Посетители от цяла Индия и чужбина носели допълнителен доход на селото.

Невъзможно е да се каже със сигурност, че полигамното семейство на Зиона Чана наистина е най-голямото в света. Има и други претенденти за тази титла.

Освен това съставът на семейството му не е известен точно. Според някои сведения той е имал 39 жени, 94 синове и дъщери, 33 внуци и един правнук – общо 181 души.

Ройтерс съобщава, че Зион Чан се е запознал с първата си съпруга, която е била три години по-възрастна от него, когато е бил на 17 години.

Веднъж за една година се оженил за десет жени наведнъж.

Сектата на Чана Пол е основана през 1942 г. от дядото на Зиона.

Advertisement
Фейсбук коментари