Ген. Мутафчийски: „За трети пореден ден излекуваните са повече от заболелите“

„За изминалото денонощие 39 са положителните проби от изследвани 1912. От тях 15 са настанени в болници. Общият брой на заразените в България с COVID-19 са 2331 души“, заяви шефът на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

Генерал Мутафчийски съобщи добрата новина: за трети пореден ден излекуваните са повече от заболелите. „Надяваме се тоа да продължи“ – допълни той.

България е в световния сценарий на пандемията, нищо по-особено не се случи в у нас, отколкото в целия свят. При нас нещата се случиха много по-рано, много по-навременно, не толкова в драстичен вариант. Фактите са факти. Мерките изиграха своята роля. Не трябва да се забравя да се благодари и на цялото българско население за осъзнатостта и за това, че нашите колеги не се уплашиха. България е една от държавите в Европа, която намери своите резерви, за да си произведе защитни облекла и други неща, за които да не бъде зависима от внос, на фона на един глобален дефицит“, заяви Мутафчийски по време на редовния брифинг.

Tой уточни, че се върви към масово отпускане на мерки.

Фейсбук коментари
loading...