Ето какво става, ако си сложите чесън в ухото

чесън-в-ухото

 

Чесънът е истински рекордьор сред полезните продукти. Той е незаменим при профилактика срещу простудни заболявания, укрепва имунитета. Чесънът притежава антибактериални и антивирусни свойства, помага за спадане на отока и намаляване на болката.

За премахване на ушната болка чесънът е по-добър от всяко лекарство. Той съдържа съединения, които се абсорбират от кожата и проникват във вътрешното ухо, оказвайки противовъзпалително действие.

Чесън срещу болки в ухото

Достатъчно е да раздробите скилидка чесън, да я увиете в мека тъкан и да я сложите в ухото си за 30 минути. Тази процедура намаля болката и способства оздравяването. Чесънът не бива да се пъха твърде дълбоко в ухото. Не използвайте прекалено малка скилидка чесън. Бъдете готови за миризмата на чесън след тази процедура.

Чесънът има специфична миризма благодарение на алицина – химично вещество, което се създава при повреждането на целостта на клетките на чесъна. Именно алицинът е природният антибиотик, заради който така ценим чесъна.

Алицинът е вещество със силно действие, затова пазете кожата от изгаряне (по-добре използвайте парче тъкан при контакта на чесъна с кожата).

Древните гърци са смятали чесъна за лекарство срещу всички болести. Ако теб също неведнъж са ти помагали лечебните свойства на този продукт, сподели рецептата с приятели.

Advertisement
Фейсбук коментари