Доказано! Голямото дупе ви прави по-умни и по-здрави

Доказано! Голямото дупе ви прави по-умни и по-здрави

Така твърди сензационно изследване, направено от учени на два континента.

Британски учени са доказали, че жените с големи задни части са по-умни и по-здрави от приятелките си с по-слабо развити дупета.

Проучване на учени от Оксфордския университет и болница Чърчил установило, че голямото дупе е не само повече тегло и красота, но и защита срещу диабет и сърдечни заболявания. Подобни резултати са получили и американски учени от университетите в Питсбърг и Калифорния.

Това е така, защото жените с големи задни части са склонни да имат по-ниски нива на холестерол и глюкоза, а хормоните, отговорни за обработката на захарта, функционират по-добре. Подкожната тъкан на големите задни части улавя мастните частици и по този начин подпомага здравето на сърцето.

Жените с големи дупета имат повече от хормона лептин, който регулира теглото, и хормона динопектин, който предпазва от заболявания на стомаха и кръвоносните съдове.

Освен това жените с широки бедра според статистиката имат по-голяма продължителност на живота. Тези данни са получени в резултат на проучване на повече от 16 000 жени.

Но това не са всички предимства на голямата пета точка! Оказва се, че децата на жени с широк ханш се раждат по-умни от тези на слаби майки. Учените отдават това явление на излишъка от омега 3 мазнини, които се натрупват в задните части и са много благоприятни за развитието на мозъка.

Учените обаче предупреждават, че мазнините по дупето наистина са по-здравословни от мазнините по корема. Не можете обаче да заповядате на организма къде да ги трупа – той сам избира според генетичните данни. И козметичното увеличаване на дупетата няма да даде такъв положителен ефект:

„Не можете да насочвате или управлявате мазнините в една или друга част от тялото си. В организма на обикновения човек това се определя от генетиката.“

Advertisement
Фейсбук коментари