„Бях на прага на смъртта, а Николай Чудотворец дойде и ме спаси“

Свети-Николай-Чудотворец

Жена на име Нина ни разказва един уникален случай.

Мистериозният старец се появил и я спасил от смъртта. Самата Нина била вярваща, но не може да се каже, че спазвала пости и ходела често на църква.. И тази случка преобърнала живота й с главата надолу.

Това се случило през далечната 1994 г., тя била на гости на дъщеря си. През нощта на Нина й прилошало и била извикана линейка. Тя била приета в спешното с обилен кръвоизлив.

Лекарите отбелязали доста критично състояние на пациента, имало голяма загуба на кръв.

Нина загубила съзнание и в състояние на забрава, както казва, изведнъж вижда: разорана земя и жена стои в бяло, като булка. Нина я погледнала и забелязала, че ръцете на булката били черни.

Нещо й подсказало, че това е нейната смърт:

– Ето това е! Но аз не съм готова.. Как да бъда?

В този момент внезапно се появил побелял старец. Лицето му било много светло. Тя особено помни това. Освен това той много приличаше на някого, но Нина била объркана и вече не можела да мисли за нищо друго освен за това, че смъртта е дошла за нея.

Изведнъж този старец се приближил до Нина и я закрил със себе си. Нина видяла, че лежи в болнично легло и сякаш отстрани видяла и себе си, и него. Той се навел към нея и отново я закрил.

След видяното Нина дошла  на себе си. Състоянието й било тежко, но нещо й подсказало, че това не е краят.

И наистина, след няколко дни тя се оправила.

След изписването Нина отишла до най-близкия храм, за да отслужи благодарствена служба. Когато влязла, тя започнала да се взира в ликовете на светците по стените на храма. Картините била много красиви, старинни, но ярки.

Изведнъж, казва Нина, го намерих, ето го моят Покровител! Беше Свети Николай Чудотворец.

Advertisement
Фейсбук коментари