Бебе, родило се с половин череп, удивило родителите си, научавайки се да говори

бебе-с-половин-череп
YouTube

По думите на лекарите, бебето Джаксън Емет Бюъл (Jaxon Emmett Buell) трябвало да живее само няколко дни. Просто момчето се родило с рядък вид микро хидраненцефалия – аномалия в развитието, при която липсва част от озъка и черепа. Но новороденото не оправдало очакванията на лекарите и оцеляло.

Скоро след това малкият Джаксън успял да направи невъзможното и станал източник на вдъхновение за много хора в САЩ. На едно от последните си публикувани видеа той казва „Здравейте!“ на многобройните си почитатели!

Новината за невероятното му постижение моментално се разнесла из целия свят. Самите родители коментирали видеото така:

„Не можете да видите нашите шокирани и щастливи лица от тази страна на камерата, но се гордеем много с това, синът ни се научи да говори!“

Лекарите предупреждавали родителите на момчето, Брендън и Британи, че той никога няма да говори, вижда или чува, но този малчуган удивил дори специалистите!

След първия рожден ден на Джаксън баща му написал следното: „Това е чудо, че моят син все още е с нас! Той е толкова силен, както и преди, зависи само от захранващите тръби“.

Дълго време Брандън предоставял обновена информация за здравето на своето дете.

„Джаксън е все още тук, с нас. Той все още се учи, все още се развива, все още разцъфва. Той дойде на този свят, за да ни се усмихне. Той изглежда толлкова щастлив сутрин, когато се събуди и поред гледа лицата на мама и тати. По всичко личи, че е готов да изживее още един ден!“

За съжаление, страницата  „Jaxon Strong“ вече не е достъпна във фейсбук. Не знаем какво се е случило точно, но все пак решихме да публикуваме този пост, отдавайки заслужено уважение на невероятната воля за живот на това съвсем малко момче и непресъхващия оптимизъм на родителите му.

бебе-аномалия

Advertisement
loading...
Фейсбук коментари