Бащата е висок 2,29 м, а майката – 1,91 м. Ето как изглежда дъщеря им на 12:

Бащата е висок 2,29 м, а майката - 1,91 м. Ето как изглежда дъщеря им на 12:

Генетиката играе важна роля при формирането на човек. Ако родителите са високи, тогава най-вероятно детето ще бъде високо, изключенията са редки. Баскетболистът Яо Минг е висок 2,29 м, а съпругата му Йе Ли е 1,91 м. Двойката има дъщеря и разбира се родителите очакват детето да последва техните стъпки и да играе баскетбол.

И тя има всички предпоставки за това. Момичето се казва Яо Цинлей и е само на 12 години, а ръстът й е сравним с ръста на средностатистически човек. 12-годишната дъщеря на Яо Минг е висока почти 1 метър 9.

Наскоро минувачи срещнали Яо Минг и дъщеря му на летището и се шашнали.

Яо-Минг-и-дъщеря-му

Струва си да се спомене, че ръстът на Яо Цинлей й носи и много проблеми: трудно е да си купи панталони. Тъй като ръстът е много по-висок от този на момичета на същата възраст, размерът на панталоните, носен от обикновените хора, не е подходящ за нея.

панталони
Високото близо 2 метра момиче има проблеми с намирането на достатъчно дълги панталони.

И разбира се, тя продължава да расте. Лекарите казват, че детето ще надрасне майка си и височината й ще бъде повече от два метра.

Между другото, дядото и бабата на момичето също са високи.Височината на дядото е 2,01 м, бабата е 1,90 м. Лекарите отбелязват, че 70% от растежа на детето зависи от генетиката, а 30% от начина на живот (хранене и сън).

Advertisement
Фейсбук коментари