73-годишна победителка от конкурса „Мис Вселена“ е изглъгала старостта

73-годишна победителка от конкурса

Бъдещата „Мис Тайланд“ Aпасра Хонгсакула е родена в Банкок през 1947 г. Учи в Малайзия и там за първи път участва в конкурс за красота.

А след завръщането си в родината, 18-годишната Аспара печели конкурса „Мис Тайланд“ и е изпратена да представлява страната на конкурса за красота „Мис Вселена“.

Мис-Вселена

За момичето е голяма чест да участва в това състезания, а и властите в Тайланд подходили с пълна отговорност към подготовката на своята красавица.

На аристократични маниери я обучила самата кралица, а роклята й била изготвена от кралските шивачи.

Конкурсът „Мис Вселена“ се провел в САЩ и Апасра успяла да очарова членовете на журито дотолкова, че единодушно й дали короната.

Когато красавицата се върнала в Тайланд, за нея била организирана истинска кралска среща. Тя станала културен посланик на Тайланд и ръководила много социални проекти.

View this post on Instagram

August 10, 1965 : Apasra Hongsakula, the very first Thailand's Miss Universe came back home. ๑๐ สิงหาคม ๒๕๐๘ วันนี้ เมื่อ ๕๒ ปีเต็มก่อน นางงามจักรวาลคนแรกของประเทศไทย อาภัสรา หงสกุล เดินทางกลับบ้านเป็นครั้งแรก หลังครองมงกุฎเมื่อวันที่ ๒๔ กรกฎาคม โดยเป็นความประสงค์ของนางงามจักรวาลขวัญใจชาวไทยวัย ๑๘ ปี ที่ต้องการจะกลับบ้านในวันนี้ เพื่อจะได้ทันเข้าเฝ้าฯ สมเด็จพระนางเจ้าฯ เพื่อถวายพระพรในวโรกาสเฉลิมพระชนมพรรษาครบ ๓๓ พรรษา ชาวกรุงเทพมหานครฯ และจังหวัดใกล้เคียงต่างเบียดเสียดยัดเยียดเพื่อมารอยลโฉมนางงามจักรวาลคนแรกในประวัติศาสตร์ของไทยตั้งแต่ท่าอากาศยานดอนเมือง รายล้อม ๒ ฟากถนนพหโยธิน ไปจนถึงศาลาว่าการกทม. และมีการถ่ายทอดสดผ่านทางสถานีโทรทัศน์ ทรท. เป็นช่วงๆ ที่ขบวนรถ Chevrolet Impala ที่นางงามจักรวาลนั่งผ่านอีกด้วย credit : Aishwarda Sirilaksana #ApasraHongsakula #MissUniverse1965 #MissUniverse #นางสาวไทย #นางสาวไทย๒๕๐๘ #อาภัสราหงสกุล #นางงามจักรวาล #นางงามจักรวาลคนแรกของไทย #ThefirstMissUniverseinThailand #THAILAND #Thaipride

A post shared by Just post what I want to 👌🏻📱 (@nuttjibii) on

Мъжете й оказвали голямо внимание, но тя направила своя избор в полза на братовчеда на кралицата. Апасра се омъжила за него и му родила наследник. Но този брак не продължил дълго и скоро съпрузите се развели.

Апасра се омъжила за втори път, но и този брак се оказал неуспешен.

Но след това всичко било наред с кариерата на Апасра, тя била поканена за жури на „Мис Вселена“, освен това създала своя собствена фирма за часовници Raymond Weil Watches и открила развлекателен комплекс “Apasra Beauty Slimming Spa” в Банкок.

Освен това красавицата притежава свой собствен салон за красота.

Тази година „Мис Вселена 65“ отпразнува 73-ата си годишнина, но гледайки тази цъфтяща и стройна жена, е трудно да повярвате в нейната биологична възраст.

На лицето на Апасра няма нито една бръчка и дори 20-годишните й момичета завиждат за източената фигура.

Мис-Тайланд

Мнозина се интересуват от въпроса как успява да изглежда толкова млада, но Апасра предпочита да не разкрива тайната си. В родината й циркулират упорити слухове, че тя е платила на пластичните хирурзи около 2 милиона долара за своята младост.

Advertisement
Фейсбук коментари