6-годишно момиченце, знаещо, че ще умре, скрило писма до семейството из целия дом!

6-годишно-момиче

Малко момиченце на име Елена Десерич било едва на шест години, когато лекарите я диагностицирали неоперабилен рак на мозъка. На малката оставали едва няколко месеца, затова решила да остави след себе си нещо, за да зарадва своите родители и по-малката си сестра.

За тази цел детето написало стотици бележки и ги скрило из целия дом.

Писмата с признанията в любов момичето сложило във всички шкафове на къщата, между страниците на книги, в кутии, върху високите етажерки… Към този момент семейството се било преместило от Синсинати, но още не било успяло да разопакова всички вещи.

обяснения-в-любов

Върху листовете хартия били нарисувани сърчица и усмивки, а до тях Елена написала: „Обичам ви, мамо, татко и Грей“ и „Съжалявам, че съм болна“. Родителите на момичето Кит и Брук намират бележките на дъщеря си в продължение на няколко години.

Момичето било диагностицирано с рядка форма на рак, срещу който няма лекарства. Бащата разказва, че детето до последно осъзнавало какво се случва с него. Но малката не се тревожила за себе си, повече я вълнувало как сега ще живее по-малката й сестра. В чест на дъщерята създали благотворителен фонд, който помага на болните от рак деца.

Няма нищо по-ценно от живота на нашите деца. Пазете ги и се грижете за тях!

Advertisement
Фейсбук коментари