5 причини защо българките след 50 изглеждат като бабички

5 причини защо българките след 50 изглеждат като бабички
Източник: Pixabay

Нека веднага уточним нещо: заглавието не засяга всички жени над 50 години, това са лични наблюдения, които в преобладаващата част от случаите, за съжаление, се потвърждават на практика.

1.Нерви

Ако нарисувате картина на средностатистическа жителка на България над 50 години, как си представяте такава жена? Очевидно не на токчета, сс лека походка отиваща на йога или в салона за красота.

По-скоро е жена, която през свободното време отива да нагледа къщата на село и то не за да си почива и да хапне вкусна храна, а за да работи усилено, до изнемога, а след това, а после да се скара с мъжа си заради битовизми и заради липсата на пари. А кога почива? Не е сега времето и мястото! Формулата: дом-работа-дом-отиване на село + нерви = стар външен вид.

2. Излишни килограми

Кой период от живота на жената се счита за повратен? Отговорът за всеки е индивидуален. По някаква причина именно след 50 г. преобладаващата част от жените у нас смятат, че са приключили с активния живот. Условно казано. Това се изразява в банално отношение към себе си.

Те буквално сякаш са приключили с някакъв етап: оженили са се, родили са бебе, изградили са кариера – и вече могат да се пенсионират. Наднорменото тегло е типичен проблем, на който жените след 50 години изобщо не обръщат внимание. А нищо не добавя възраст като излишните килограми.

3. Дрехите

„Неприлично е да нося поли и рокли над коляното на моята възраст“, ​​„Вече не съм момиче, че да се обличам така“, „Бих искала нещо по-малко ярко“ – това мислят много жени, които навършат 50.

Гримът изчезва (или обратното става твърде забележим), можете да забравите за прическите (или се появяват накити), вместо това храната става основният източник на радост в живота. След 50 години жените у нас сякаш нарочно остаряват, избирайки неудачни и възможно най-прости дрехи, които подчертават възрастта.

Не, не е нужно да стигате до крайности и спешно да изглеждате по-млади, просто животът не свършва, така че не е нужно да отричате модните и удобни тенденции.

ортопедични-обувки

4. Обувките

Ортопедичните обувки със сигурност са удобни, особено когато човек има здравословни проблеми. Но не е нужно да носите високи токчета, за да изглеждате стилно. Има огромен брой модерни и удобни обувки, но жените над 50 години намират такива модели, чиято уместност е под голямо съмнение. Къде ги намират?

5. Развалени зъби

Зъбите са болезнена тема за бившите жители на соца и за почти всеки българин. Някои все още се възстановяват от предишно лечение, други не могат дори да се преглеждат редовно. Това обикновено е свързано с финансовото състояние.

Все пак цените на денталните услуги растат всяка година, но заплатите у нас не. Някои трябва да теглят заеми, за да посетят зъболекаря и не говорим за красива усмивка, а просто за лечение и възможност за нормално дъвчене.

Съгласни ли сте с наблюденията в публикацията? Времето минава, променя се, наоколо има все повече красиви възрастни жени, но на улицата все още може да се намери огромен брой от „баби на 50“.

Advertisement
Фейсбук коментари